Chirurgia migrenei în Chișinau
CHIRURGIA MIGRENEI
Scopul chirurgiei migrenei este de a reduce sau elimina frecvența, durata și durerea cefaleei. Migrenele pot fi asociate cu compresia și iritarea nervilor senzoriali și a vaselor din jurul capului. Când aceste puncte de compresie sunt eliberate în timpul intervenției chirurgicale, severitatea migrenelor poate scădea sau este posibil să nu mai experimentați migrene.
Locurile de compresie nervoasă sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de puncte de declanșare. Este posibil să aveți unul sau mai multe puncte de declanșare în funcție de simptome. Cele mai frecvente și principale zone de declanșare sunt frontale (durere deasupra ochilor și / sau frunte), temporală (durere peste tâmple), rinogenă (durere în nas care se poate extinde până în spatele ochilor), occipitală (durere pe spate) a capului tău care poate radia peste craniul tău către ochi sau în spatele ochilor tăi).
De asemenea, este posibil să suferiți de dureri în locuri mai puțin frecvente din jurul capului.
Cine este un candidat bun pentru chirurgia migrenei ?
Chirurgia migrenei este o procedură extrem de individualizată. În funcție de simptome, este posibil să fiți eligibil pentru eliberarea punctului de declanșare în diferite zone.
În general, ați putea fi un bun candidat pentru operația de migrenă dacă:
- Ați fost diagnosticat cu migrene sau nevralgie occipitală de către un neurolog (nu toate durerile de cap sunt migrene)
- Ați încercat mai multe terapii (comportamentale, medicamente) fără succes
- Sunteți sănătos din punct de vedere fizic
- Aveți așteptări realiste
Care sunt riscurile chirurgiei migrenei ?
Decizia de a avea o intervenție chirurgicală a migrenei este una extrem de personală. Va trebui să decideți dacă beneficiile potențiale vă vor atinge obiectivele și dacă riscurile și potențialele complicații ale intervenției chirurgicale pentru migrenă sunt acceptabile.
Posibilele riscuri ale operației de migrenă includ, dar nu se limitează la:
- Riscuri de anestezie
- Asimetria în funcțiile musculare
- Sângerarea, care poate necesita o transfuzie
- Tromboză venoasă profundă, complicații cardiace și pulmonare
- Țesutul gras găsit adânc în piele ar putea muri (necroză grasă)
- Acumularea de lichide (serom)
- Hematom
- Infecţie
- Amorțeală permanentă sau alte modificări ale senzației pielii
- Durere persistentă
- Slabă vindecare a inciziilor
- Necesitatea procedurilor repetate, de exemplu, în cazul unui neurom
- Decolorarea pielii și / sau umflături prelungite
- Pierderea pielii
- Rezultate estetice suboptime
- Cicatrici nefavorabile și / sau vizibile
Cum ar trebui să vă pregătiți pentru operația de migrenă?
În pregătirea pentru operația de migrenă, vi se poate cere să:
- Faceți teste de laborator sau o evaluare medicală
- Luați anumite medicamente sau ajustați medicamentele curente
- Renunțați la fumat
- Evitați să luați aspirină, antiinflamatoare și suplimente pe bază de plante, deoarece acestea pot crește sângerarea
Operația de migrenă se efectuează de obicei într-un spital sau în ambulator autorizat. Operația se face de obicei sub anestezie generală. Dacă intervenția chirurgicală se efectuează în ambulatoriu, asigurați-vă că aranjați ca cineva să vă conducă la și de la operație și să rămână cu dumneavoastră cel puțin prima noapte după operație.
Care este recuperarea după chirurgia migrenei ?
După operația de migrenă, veți avea pansamente minime, dacă vor fi necesare. Este important să controlați umflarea și îngrijirea inciziei. Uneori, nervii pot fi iritați post-operator, necesitând analgezice. În cazuri mai rare, pot fi utilizate și medicamente cu modulator nervos.
Vi se vor oferi instrucțiuni specifice care vor include:
- Cum să vă îngrijiți locurile operate
- Medicamente de aplicat sau de administrat pe cale orală pentru a ajuta la vindecare și pentru a reduce riscul de infecție
- Monitorizarea zonei operate și stării generale de sănătate
- Când să veniți la control
La ce rezultate ar trebui să vă așteptați după operația de migrenă?
Chirurgia migrenei poate reduce frecvența, durata și severitatea migrenei la pacienții selectați corespunzător. Studiile au arătat că între 70% și 95% dintre pacienții supuși unei intervenții chirurgicale se îmbunătățesc sau elimină complet durerile de cap de migrenă.
În timp ce unii pacienți văd o îmbunătățire imediată a durerilor de cap, alții nu pot aprecia efectul intervenției chirurgicale decât după câteva luni.
Deși se așteaptă rezultate bune, nu există nicio garanție. În unele situații, este posibil să nu să se obțină rezultate optime cu o singură procedură chirurgicală și poate fi necesară o a doua operație.
Uneori, durerea intensă maschează o altă zonă a durerii. Dacă vă confruntați cu dureri la locul operației sau într-o altă zonă, consultați chirurgul plastician. Un al doilea loc de durere ar fi putut fi demascat de prima intervenție chirurgicală.