Plastica Pro Bono

logo all Chirurgie Plastiсă, Estetică, Microchirurgie Reconstructivă si Chirurgia Mâinei

Pro bono reprezintă prestarea unui serviciu nerambursat – consultații medicale și intervenții chirurgicale pentru cei care nu își pot permite să plătească taxele sau costurile serviciului.

Cu toate că termenul pro bono (lat. pro bono publico, pentru binele public) este mai des întâlnit în cadrul legal, la nivel internațional, acest concept este frecvent utilizat și în sectorul medical, cu toate că nu la același nivel.

Chirurgia plastică reconstructivă nu trebuie să fie rezervată exclusiv pacienților cu o situație financiară bună. 

Programul Pro bono oferă intervenţii gratuite pentru o serie de cazuri de chirurgie plastică reconstructivă, atât pentru copii, cât și pentru adulţi.

Echipa medicilor Chirurgiaplastica.md realizează un număr de consultatii si operatii probono (sunt gratuite din punct de vedere al manoperei medicilor) de chirurgie plastică reconstructiva.

În fiecare lună se operează un număr de operații probono de chirurgie reconstructiva. Aceste operații se stabilesc prin programare, iar pacienții sunt selectați de către medici în urma consultațiilor probono de chirurgie reconstructivă.

Cine beneficiază de Pro bono?

Beneficiarii programului Pro bono sunt persoane cu situații sociale speciale, care au diferite probleme medicale ce țin de Chirurgia Plastică si Microchirurgia Reconstructivă si se programează la consultațiile pro bono de chirurgie reconstructiva.

Printre intervențiile pro bono care sunt realizate se numără: reconstrucțiile mamare postmastectomii, reconstrucțiile de nas sau urechi ca urmare a unor traumatisme sau rezecții tumorale, chirurgia mâinii, cicatricele sau sechelele postarsuri etc.

Pacienții incluși în acest program sunt selectați în funcție de gravitatea cazului, după ce au depus un dosar care conține istoricul afecțiunii și alte informații necesare.

Indiferent de poziția socială, orice pacient trebuie să aibă acces la un tratament medical echitabil și șansa la o viață normală, cu atât mai mult cu cât a suferit un traumatism fizic grav, care riscă să-i afecteze calitatea vieții.