Chirurgia nervului facial în Chișinau
CHIRURGIA NERVULUI FACIAL
Diverse intervenții chirurgicale pot fi oferite persoanelor cu paralizie facială. Acestea includ proceduri pentru a ajuta o persoană să zâmbească, să îmbunătățească închiderea unui ochi și să restabilească simetria feței în repaus. Pe lângă diferitele intervenții chirurgicale, există diverse tratamente și terapii care pot fi de ajutor persoanelor care trăiesc cu paralizie facială.
Ca și în cazul oricărei proceduri chirurgicale, există riscuri asociate cu o intervenție chirurgicală facială care ar trebui explicată pe deplin de către furnizorul dvs. de servicii medicale, înainte de a fi de acord cu o procedură.
Există limite în ceea ce poate realiza orice intervenție chirurgicală, deci este important să aveți așteptări realiste. În prezent, nu există tratamente chirurgicale care să vă poată restabili fața așa cum era înainte de paralizia facială sau la modul în care ar fi trebuit să fi fost dacă v-ați născut cu o paralizie facială. Există, de asemenea, mulți oameni care trăiesc o viață fericită și împlinită care au decis să nu fie supuși unei intervenții chirurgicale.
Opțiunile chirurgicale pot include:
- Decompresie nervului facial – efectuată ocazional pentru a ameliora presiunea asupra nervului pentru a-i permite să funcționeze mai bine.
- Interventii oculoplastice – un set de proceduri în regiunea oculară conceput pentru a proteja funcția ochilor, pentru a îmbunătăți simptomele de uscăciune și rupere, precum și aspectul general.
- Chirugia zâmbetului – operații concepute pentru a restabili simetria în repaus sau chiar pentru a crea o mișcare de zâmbet pe partea afectată.
- Proceduri rejuvenante – una dintre consecințele unei paralizii faciale este că țesuturile feței tind să cadă mai mult. Diferite proceduri pot ajuta la inversarea acestui efect și la îmbunătățirea simetriei. Acestea includ: ridicarea sprâncenelor, mid-face lift, lipofilling.
INTERVENTII OCULOPLASTICE
În paralizia facială, sprânceana poate să cadă, pleoapa superiora poate fi prea înaltă (retractată) din cauza acțiunii ne-opuse a mușchiului care deschide pleoapa superioară (mușchiul levator), iar pleoapa inferioră poate fi căzută și să cadă în jos (exacerbat prin efectul gravitației). Pleoapele nu se închid peste ochi, ceea ce îl poate face susceptibil la disconfort și pierderi de vedere.
Scopurile tratamentului sunt îmbunătățirea confortului ochiului și păstrarea vederii. Scopurile secundare sunt îmbunătățirea cosmezei și reducerea simptomelor precum lăcrimarea.
Chirurgia pleaopei superioare:
- Ridicarea pleoapelor (blefaroplastie)
- Încărcarea pleoapelor cu greutăți de aur / platina
- Lanțuri de platină
Chirurgia pleoapei inferioare:
- Cantopexie lateral
- Cantoplastie medială
Chirurgia sprâncenelor:
- Lifting de sprâncene endoscopic
- Lifting de sprâncene direct
CHIRURGIA ZÂMBETULUI
Intervențiile chirurgicale de reanimare facială sunt uneori pur și simplu denumite „operație de zâmbet”, dar există de fapt mai multe moduri diferite în care se poate efectua această operație. Tipul abordării chirurgicale poate diferi în funcție de vârsta pacientului, de tipul și durata paraliziei faciale, adică de cât timp au avut paralizia facială.
Reanimarea feței sau operațiile de zâmbet pot fi împărțite în două grupuri largi; cele care vizează obținerea unei simetrii îmbunătățite în repaus, dar fără mișcare (proceduri statice) și acele proceduri concepute să creeze și mișcare activă (proceduri dinamice).
Operațiile statice de zâmbet includ:
- Suport cu Fascia lata (suport statică)
- Suport static (alt material)
- Îngustare dinamică a buzei inferioare
- Procedee ale pleoapelor
Operațiile dinamice de zâmbet includ:
- Transfer a porțiunii anterioare a mușchiului digastric
- Tehnici cu mușchi temporal
- Mioplastie Labbé
- Alte transferuri Anterior belly of digastric transfer
- Reparare de nervi, transfer și grefare
- Grefă de nervi cross facial
- Anastomoză hipogloso-facială
- Nerve repairs, transfers and grafting
- Transfer nerv masseter la nerv facial
- Transfer liber de lambouri musculare (pectoral mic, gracilis, dințat anterior)